KAKO JE SVE POČELO

IMBladesmithing logo

IVAN MLINAR

KOVAČ

Ime mi je Ivan Mlinar, živim u Hrvatskoj, imam 20 godina i bavim se kovanjem noževa od 2018. godine. Sve je počelo iz nekakve znatiželje koja me vukla da napravim neko oružje, ali kako sam uvijek bio pobornik hladnog oružja kao što su mačevi, noževi ili bodeži, pokušao sam i ja napraviti jedno.

 

Tako jedno po jedno, neuspjeh za neuspjehom sve dok nisam izradio prvi kvalitetan nož koji mi je otvorio put prema ovome gdje sam sada. Svakodnevno radim na svojim proizvodima, učim, ponavljam iste stvari dok ne dođem do one koja najbolje funkcionira i pridonosi mojim radovima. Neuspjeh je samo put prema uspjehu i to sam naučio iz svojih grešaka. Pokušavam raditi najbolje što znam. U svaki svoj rad ulažem svo znanje koje imam i koje sam stekao, svakim svojim radom učim i činim ga boljim.

IMBladesmithing logo

KOVAČ

IZRAĐUJEM

OŠTRICE

DRŠKE

FUTROLE

Oštrice su ručno kovane, izrađene od visokougljičnog čelika, kaljene i temperirane.

Sve drške izrađujem sam, od drveta ili nekog drugog materijala.

Futrole su ručno šivane, izrađene od visokokvalitetne kože, za svaki nož posebno.

Bavim se oživljenom poviješću već 12 godina. Počeo sam sa streličarstvom, a prije 7 godina sam postao mušketir u udruzi „Koprivnički mušketiri i haramije“. Zadnje 4 godine bavim se vatrenim žongliranjem i riganjem vatre. U tih 7 godina proučavao sam mačeve i raznoliko oružje koje se koristilo u srednjemu vijeku. Tako je krenulo i moje zanimanje za izradu oružja i krenuo sam s izradom i učenjem toga staroga zanata.

KOVANJE

STRELIČARSTVO I ZANATI

ODABERI SVOJU OŠTRICU

VRUĆE

Vatreno žongliranje je moja velika strast. Bavim se s time 4 godine i uvijek treniram, vježbam i učim nove stvari, svaka predstava ostavi svoj trag na meni, ali to je čar tog hobija. Tako je i s izradom noževa, uvijek se dogodi neka ozljeda koja uči kako se pravilno radi. Uvijek sam se vrtio oko vatre, a danas mi je vatra najbolja prijateljica jer uz njezinu pomoć izrađujem svoje oružje.

STRASTVENA VATRA

IMBladesmithing logo

Do it or die trying.

©2020 IMBladesmithing
Pretplati se na NEWSLETTER
Sva prava pridržana
Powered by: FOX BOX Studio
KONTAKT
Ivan Mlinar
Ulica Logorište 19a, 48305 Reka
099 511 6094

IVAN